Opis storitve - Fizioterapija Lea

Zasebna fizioterapija
Lea Oblak
Pojdi na vsebino

Opis storitve

KINESIOTAPING

Kinesiotaping je metoda, kjer mišicam  in drugim tkivom s pomočjo pravilne namestitve elastičnega traku  omogočimo optimalno gibljivost, nudimo mišicam oporo, izboljšamo pretok krvi in limfe, zmanjšamo bolečino in oteklino, zmanjšamo vnetje, znižamo presežek toplote in kemičnih snovi v tkivu.
Elastični trak je po teži, gostoti in elastičnosti podoben koži, ne vsebuje lateksa, je voodoodporen, omogoča nemoteno delovanje funkcije kože, deluje kot limfna drenaža, ne vsebuje zdravil in kemičnih snovi.
Pravilna namestitev traku omogoča mišičnemu sistemu bio-mehanično zdravljenje,dvigne podkožje in ustvari optimalne pogoje za funkcijo mišice.

Primeren je za bolnike z mišičnimi, limfnimi težavami, po poškodbah, degenerativnimi težavami in športnike.

MULLIGAN TEHNIKA

Mulligan je učinkovita ročna tehnika obravnave bolnika z bolečinami. Je metoda mobilizacije z gibanjem udov. Po Mulliganu težave v sklepnem gibanju izhajajo iz nepravilnega sklepnega drsenja, kar lahko vodi v nestabilnost, bolečino in omejitev giba.
S to metodo želimo ponovno vzpostaviti narmalno drsenje oz. gibanje v sklepu.
Terapevt poišče za bolnika najprijetnejše drsenje sklepa, nato bolnik sam izvede gib v neboleči smeri.
Terapevt lahko izvaja ritmične pritiske ali pa položaj samo pasivno vzdržuje v nebolečem položaju.
Mobilizacijo z gibanjem uporabljamo pri različnih ortopedskih obolenjih npr.bolečina v križu, vratu, teniški komolec, bolečina v rami,…

TERAPIJA MIŠIČNO-PROŽILNIH TOČK

Mišično prožilna točka  (Trigger točka) je  mesto prekomerne vzdraženosti na mišici oz. mišični ovojnici, ki je lahko v aktivnem ali mirujočem stanju. Prožilna točka postane aktivna (vozel) v različnih primerih: kot posledica prekomernega stresa, po poškodbi, zaradi dalj časa trajajočega prisilnega položaja.
Aktivna  prožilna točka je na otip boleča, bolečina ni samo lokalna, je prenesena bolečina, lahko je prisotna oteklina.
Terapijo mišično prožilnih točk izvajamo s pomočjo pritiska na točke in rastezanjem in gladenjem obravnavane mišice.

BOWNOVA TERAPIJA

Bownova terapija je manualna tehnika, pri kateri terapevt z nežnim raztezanjem vezivnega tkiva sproži v telesu mehanizme samoregulacije tako na mišičnem in nevrološkem sistemu, kot tudi na hormonskem, limfnem in energetskem sistemu.
Je naravna oblika zdravljenja. Z kratkimi  Bownovimi potezami na specifičnih lokacijah mišične fascije in indirektno živčnih ovojnicah sprožimo lokalen in sistemski odziv telesa, ki se kaže tako na sprostitvi bolečine na telesni ravni, kot tudi na izboljšanju počutja, spanca in razpoloženja.
Bownovo terapijo varno uporabljamo pri ljudeh vseh starosti od novorojenčkov (težave s kolikami,…) pa do starejših ljudi s kroničnimi bolečinami v vratu, hrbtenici, kolkih in kolenih. Prav tako je priljubljena in učinkovita pri lajšanju težav pri nevrodegenerativnih obolenjih kot so multipla skleroza in Parkinsonova bolezen in možganska kap.
Zaradi regulacije simpatičnega in parasimpatičnega živčnega sistema daje tudi dobre rezultate pri blagi depresiji (ali kot spremljevalna terapija pri zdravljeni depresiji) ,anksioznosti, akutni in kronični utrujenosti, migrenah,…

(povzeto po 'bownovaterapija', kjer si lahko podrobneje preberete o sami terapiji)

web analytics
Število obiskov
Nazaj na vsebino